Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На цьогорічний спортивний фестиваль до Львова приїде майже вдвічі менше учасників, – криза

З 3 по 10 жовтня у Львові пройде Всеукраїнський студентський спортивний фестиваль. Спортивна програма фестивалю складається з 9 видів спорту: футзал, баскетбол, волейбол, настільний теніс, бадмінтон, шахи, боулінг, більярд, армреслінг. Про це повідомив сьогодні, 30 вересня, на прес-конференції директор Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Криштальський.

 

Метою фестивалю є популяризація здорового способу життя серед молоді, збереження та зміцнення здоров’я, розвиток основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищення рівня підготовки студентської молоді та залучення спортсменів-аматорів з масових видів спорту.

 

За словами організаторів, на відміну від попередніх фестивалів, в цьогорічному практично у всіх видах спорту беруть участь не лише чоловічі, а й  жіночі команди. Якщо на минулорічних змаганнях жіночі команда з футзалу лише дебютували, то цьогоріч це учасники.

 

До участі в змаганнях допускаються усі бажаючі з числа студентської молоді вищих навчальних заходів І-ІV рівнів акредитації, з рівнем майстерності не вище ІІ спортивного розряду. Склад команд від областей не обмежений, але не більше, ніж вимагає вид спорту.

 

Традиційно участь в фестивалі беруть більше 2 тисяч учасників, та цього року їх лише більше тисячі. На думку організаторів, це вплив кризи, адже захід дуже цікавить молодь, бо все лише розпочинається спортом. Учасники також мають нагоду відвідувати різноманітні культурні заходи (театри, дискотеки, виставки, музеї), які є для них безкоштовними.

 

Переможці та призери змагань нагороджуються цінними призами кубками, медалями Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і програми Львівського Обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

 

Змагання відбудуться у Львові з 3 по 10 жовтня на спортивних базах ВНЗ: Національного університету ім. Івана Франка, НУ «Львівська Політехніка», «Львівської комерційної академії», також у шаховому клубі, більярдному клубі «ЕФФЕ» та боулінг-клубі «ОСТРАВА».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ