Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На українсько-угорському кордоні відкриють новий пункт пропуску

Навесні 2018 року між Україною та Угорщиною відкриють новий прикордонний пункт пропуску, повідомив посол Угорщини Ерно Кешкень під час круглого столу "Угорський фактор у внутрішній політиці України".

"Сподіваємося, що ми зможемо розвивати прикордонні пункти і відкрити незабаром кілька нових. Найближчим часом намічається відкриття "Надьгодош - Велика Паладь", який ми сподіваємося відкрити навесні наступного року", - заявив дипломат.

Також Кешкень відзначив важливість розвитку прикордонної інфраструктури внаслідок отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом.

"Туризм, подорожі між нашими країнами зростає і потік людей все більше і більше, і на кордоні, на жаль, не зовсім гарні умови", - підкреслив посол.

Село Велика Паладь розташоване у Виноградівському районі Закарпатської області в 4 км від місця сходження кордонів України, Угорщини та Румунії. Населений пункт знаходиться в 7 км від траси М26, яка веде до пункту пропуску "Дяково - Халмеу" на українсько-румунському кордоні.

Згідно з даними Державної прикордонної служби України, на даний час на українсько-угорському кордоні функціонує три міжнародні пункти пропуску: "Чоп (Тиса) – Захонь", "Лужанка – Берегшурань" та "Вилок – Тисабеч".

Раніше повідомлялося, що більше 21 тисячі українських громадян скористалися безвізовим режимом України з Євросоюзом за перші вісім днів його дії. При цьому більше ста тисяч українців використовували біометричні паспорти при перетині кордону.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ