Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Волині музейники презентують унікальні знахідки
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Волині музейники презентують унікальні знахідки

Волинський краєзнавчий музей шляхом презентації робить публічний звіт про роботу, проведену сектором археології, та презентує основні знахідки 2016 року

Велику кількість «білих плям» в історії волинського краю вдалось заповнити відомостями, що нам розповідають археологічні джерела. У непрості для археологічної науки часи працівники Волинського краєзнавчого музею активно долучилися до археологічних досліджень на території Волині. Зокрема було проведено і кілька самостійних археологічних розвідок. За минулий рік було відкрито, обстежено та складено план городища в селі Буяни Луцького району. Також проведено розвідки з шурфуванням на багатошарових поселеннях у селі Іванівка Горохівського району, Звірів Луцького, Дубище Рожищенського, у селищі Олика Ківерцівського району та місті Володимирі-Волинському. 

Представлені речі є унікальними для Волині, оскільки потрапляють до музейних фондів вперше. Серед найбільш цікавих речей буде представлено денарії Вітовта з надкарбуванням та речі побуту, виявлені в ході робіт на об’єкті XV століття в селі Дубище на імовірному місці існування Введенського монастиря, що згадується в документах з XІV століття. 

Також будуть представлені кілька речей, що віднайдені в криптах костелу Св. Трійці в смт Олика в ході українськоо-польського міждисциплінарного дослідження. Це металеві пластини, виготовлені з білого металу, дві з яких є портретними зображеннями, а також зображення родового герба Радзивіллів.

Презентація відбудеться у Волинському краєзнавчому музеї

1 лютого о 13.00

м. Луцьк, вул. Шопена, 20

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ