Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На вул. Чупринки між пам’ятками хочуть збудувати скляний куб-кафе

У Львові на вул. Генерала Т. Чупринки, 70-А хочуть збудувати кафе у вигляді скляного кубу на 50 посадочних місць. Сьогодні, 4 серпня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради розглядали питання затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво фізичною особою – підприємцем Любіцькою Б. В., передає Гал-інфо.
Храм Святого Папи Климента.

Начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський продемонстрував проект кафе, яке має вигляд скляного куба.

«Це робота на контрасті», - сказав Юліан Чаплінський.

Він пояснив, що будувати кафе мають на земельній ділянці, яку продали на аукціоні. Йдеться про ділянку біля Церква святого Климентія папи.

У членів виконкому були зауваження з приводу того, що така конструкція не надто вписується у історичний ареал. Відомо, що вул. Генерала Т. Чупринки славиться своїми старими віллами.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що не завжди проект, який показують членам виконкому, в реальності виглядає саме так.

«Я ще такого не зустрічав у Львові. Як збудують, що потім ідеш і голову відвертаєш», - сказав Садовий.

Проти цього виступила присутня на виконкомі представниця ГО «Народна дія», яка наголосила, що йдеться про історичний ареал і така споруда буде «агресивним втручанням» у історичний простір.

Вона наголосила, що поруч під № 70 є Церква святого Климентія папи. Це колишній костел і монастир кармеліток босих. Збудований у 1893—1895 роках за проектом німецького архітектора Франца Статца. До того ж під № 72 розташована колишня вілла архітектора, професора Львівської політехніки Густава Бізанца, яка збудована за його власним проектом у 1900—1903 роках.

Застереження викликає й те, що, як сказано у містобудівних умовах, гранично допустима висотність будівлі – 10,60 м, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі.

Активісти переконані, що цей скляний куб не лише зіпсує вигляд історичного ареалу унікальної вулиці, але й не дасть можливість оглядати пам’ятки.

Питання було перенесено для доопрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ