Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На виборах у Маріуполі та Красноармійську були лише незначні процедурні порушення, – "Опора"

Протягом дня голосування 29 листопада в Маріуполі та Красноармійську зафіксовані інциденти мали процедурний характер та не містили ознак грубого порушення виборчого законодавства. Про це інформує громадянська мережа "Опора".

"Незначні процедурні порушення зафіксовані на 24,8% виборчих дільниць Маріуполя та 8,3% дільниць Красноармійська. На відміну від Красноармійська, кількість незначних процедурних порушень у Маріуполі була дещо більшою, ніж у межах загальнонаціональної вибірки під час повторного голосування 15 листопада 2015 року (17,1%)", - йдеться у повідомленні.

У той же час протягом усього дня голосування зафіксовані випадки порушення таємниці голосування (насамперед, волевиявлення поза кабінкою для голосування) на 2,8% виборчих дільниць Красноармійська та 1,8% дільниць Маріуполя. Схожі показники помічені щодо фотографування бюлетенів: у Красноармійську – на 2,8% виборчих дільниць, у Маріуполі – на 1% дільниць.

Голосування у Красноармійську та Маріуполі не супроводжувалося випадками видачі бюлетенів без належних документів, спробами вкидання виборчих бюлетенів, проблемами із відсутністю громадян у списках виборців.

"За оперативною інформацією, яка надходить із виборчих дільниць Маріуполя, в окремих випадках існує загроза визнання бюлетенів такими, які не підлягають врахуванню, у зв'язку з відсутністю печаток ДВК на контрольних листах, вкинутих до скриньок для голосування", - додають у повідомленні.

Нагадаємо, на момент закриття виборчих дільниць у Маріуполі проголосували 36,2% виборців (34,7% - за даними ручних лічильників), у Красноармійську – 36,4%.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ