Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На виконкомі заслухали інформацію про 6 нових об’єктів щодо видачі містобудівних умов та обмежень

Сьогодні, 16 травня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР заслухали інформацію управління архітектури щодо видачі містобудівних умов та обмежень. Як розповів начальник управління архітектури Юліан Чаплінський, на розгляді зараз перебуває 6 нових об’єктів. По деяких з цих об’єктів є зауваження. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Об'єкти, які перебували на  розгліді:

1)​ Реконструкція індивідуального житлового будинку на вул. Некрасова, 55-а у м. Львові з розширенням за рахунок надбудови

2)​ Будівництво 1 окремим відділом капітального будівництва Державної прикордонної служби України багаторівневого підземного паркінгу на вул. Володимира Великого, 10

3)​ Реконструкція лабораторно-виробничого корпусу під офісні приміщення з надбудовою та влаштуванням дахової котельні на вул. Панаса Мирного, 24

4)​ Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Личаківській, 154

5)​ Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Під Дубом, 26

6)​ Будівництво багатоквартирних житлових будинків на вул. Біговій, 17.

«Перше - реконструкція індивідуального житлового будинку на вул Некрасова, 55а з розширенням. Це будинок біля 5-поверхового будинку. Власник один. Це особняк, який не має історичної цінності. Не бачу перешкоди по цьому будівництву.

Друге – це будівництво багаторівневого підземного паркінгу на вул В. Великого, 10. Це у складі великого торгового комплексу компанії РІЕЛ. Зауважень нема.

Наступний об’єкт на вул Панаса Мирного, 24. Це територія поруч, де ми проводили конкурс на ІТ-комплекс. Наступна споруда після нього – це існуюча 2-поверхова споруда, яку хочуть перетворити на офіс. Це наразі землі промислові.

Наступне – будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул Личаківській, 154. Це колишня автостанція, яка по документах має договір оренди. Будемо давати відмову», - розповів Юліан Чаплінський.

«Автостанції забудовувати не можна. Маю прохання вивчити всю юридичну частину. Нам потрібні простори. Треба там наводити лад. Не можна кожен вільний клаптик землі перебудовувати», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Наступне – будівництво на вул Під Дубом, 26, це біля «Форуму Львів». Наразі ми притримуємо це рішення, оскільки чекаємо дозвіл від Мінкульту, бо це історичний ареал. Ми провели містобудівельну раду. Вежа була погоджена у 2009 році Мінрегіоном. Якщо Мінкульт підтвердить свій же висновок, будемо працювати», - додав Юліан Чаплінський.

«Наступне – це будівництво на вул Біговій. Там був погоджений детальний план території у 2013 році на 3 багатоповерхові будинки. Вони вздовж магістральної проектованої вулиці», - розповів Юліан Чаплінський.

«Станом на зараз там нема нічого. Вони отримали цю ділянку у 2007 році. Там була невелика будівля», - додав Сергій Коровайник, в.о. директора департаменту містобудування.

«Це питання треба вивчити з юридичної точки зору, містобудівельної, враховуючи сьогоднішню практику. В комплексі це питання треба виносити на виконавчий комітет. Якщо це вільна ділянка і там можна будувати, то варто було б продати її з аукціону, виставити на торги», - додав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ