Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На японсько-російських переговорах - жодного прориву

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Росії Володимир Путін, за повідомленнями, не досягли прориву в питанні про спірні острови, які захопила силою наприкінці Другої світової війни і фактично контролює Москва і які вважає своїми Токіо.

У перебігу візиту Путіна до Японії обидва керівники обговорили лише можливі спільні економічні проекти на цих островах, які Росія називає Південними Курилами, а Японія Північними територіями.

Крім того, повідомив Абе, вони також провели «глибокі дискусії» навколо підписання між державами мирного договору, що досі не підписаний від часу закінчення Другої світової війни через суперечку про острови.

Як сказав чільний радник Кремля Юрій Ушаков, обидва керівники вирішили дати завдання експертам обох країн почати «детальні консультації» про спільну економічну діяльність на цих островах, що, за його словами, має відбуватися за російським законодавством, бо ж «це територія Росії».

Переговори Абе й Путіна продовжаться у п’ятницю.

Російський керівник перебуває в Японії з першим своїм візитом до країни-члена «Групи семи» після того, як ця група, колишня «Група восьми», вилучила Росію зі свого складу і наклала санкції через агресію Росії проти України – спершу у Криму, а потім на частині Донбасу.

У Москві закликають Токіо думати менше про повернення суверенітету над спірними островами, а більше про торговельні відносини з Росією й інвестиції в цю країну.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ