Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні почали підготовку до українсько-польсько-британського тактичного навчання “Козацький степ – 2009”

Сьогодні, 27 листопада, на Львівщині, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки завершилася початкова конференція з планування українсько-польсько-британського тактичного навчання аеромобільних підрозділів “Козацький степ – 2009”.
Від Збройних Сил України участь у заході взяли участь офіцери Командування Сухопутних військ, 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України та Управління військового співробітництва Генерального штабу ЗС України.
Від Війська Польського до проведення конференції долучилися представники Сухопутних військ майор Томаш Яблонські та капітан Пьотр Дуда, представник 25-ї повітряної кавалерійської бригади Сухопутних військ капітан Маріуш Станьчак, представник юридичної служби Сухопутних військ капітан Пьотр Мазур.
Від Великої Британії до числа учасників заходу увійшли офіцер Центру бойових дій Сухопутних військ підполковник Рафаель Парадес, офіцер особового складу та логістики центру бойових дій Сухопутних військ майор Майкл Маджід.
Крім того, участь у початковій конференції з планування навчання “Козацький степ – 2009” від Республіки Білорусь взяли заступник командира 38-ї окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ полковник Віктор Хулевіч та старший офіцер Центру “Партнерства заради миру” майор Анатолій Банковскі.
Протягом трьох днів учасники конференції визначали термін проведення навчання та подальші заходи з його планування, визначали сили та засоби, що залучатимуться від країн-учасниць до навчання та структуру керівництва навчанням.
В ході заходу також відбулися огляд місць проведення навчання, обговорення замислу та визначення плану проведення навчання, обговорення питань всебічного забезпечення участі підрозділів країн-учасниць у навчанні.
До представників країн-учасниць “Козацького степу – 2009” також були доведені вимоги чинного законодавства України щодо митного оформлення військового майна, яке ввозиться на територію України, відбулося обговорення юридичних та фінансових аспектів підготовки та проведення навчання.
Навчання серії “Козацький степ” проводяться з 1997 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ