Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події  |  Війна з Росією

На Яворівському полігоні застрелився контрактник

У п’ятницю, 16 вересня, застрелився 24-річний військовослужбовець 24-ї бригади. Трагедія сталася, коли хлопець перебував у добовому наряді з охорони складів ракетно-артилерійського озброєння. Інформацію про самостріл на Яворівському полігоні Гал-інфо підтвердив керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк.
Фото з novynarnia.com.

За його словами, загиблий приїхав з війни, його намагалися повернути у русло мирного життя.

Як повідомила Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України, установлено, що 16 вересня 2016 року близько 17.50 год. на території військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Яворівщині, під час несення служби у добовому наряді по охороні складів ракетно-артилерійського озброєння військової частини, військовослужбовець військової служби за контрактом порушив правила поводження зі зброєю – автоматом АК-74. У результаті цього отримав вогнепальне поранення в область підборіддя. Від отриманих травм солдат Ф. помер на місці.

Того ж дня, близько 21.40 год. на території Яворівського полігону під час виконання вправ стрільб з БМП 2 у русі, командир бойової машини С., що виконував вправу з 3 доріжки, втратив орієнтир та здійснив постріл з гармати в сторону БМП 2, що виконував вправу з 2 доріжки. Внаслідок пробиття броні башти останнього командир БМП 2 сержант П. отримав поранення ділянки шиї. Від отриманих поранень вказаний боєць помер дорогою до шпиталю.

За вказаними фактами військова прокуратура Львівського гарнізону розпочала кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ