Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівський полігон прибули понад 300 військових НАТО

На Яворівському полігоні в Львівській області розпочався новий етап підготовки українських бійців за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна» (JMTG-U).

Як повідомляє прес-служба Міноборони, в Україну прибули військові інструктори з країн-учасниць НАТО: США, Канади, Великої Британії, Данії, Литви та Польщі.

"Бойова група 45-ої піхотної бригади Національної гвардії ЗС США (штат Оклахома), військовослужбовці якої братимуть участь у вишколі українських вояків, урочисто перебрала на себе керівництво тренувальною групою. Начальник "Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна" (JMTG-U) полковник ЗС США Девід Джордан зазначив, що радий бути в Україні й брати участь у підготовці українського бойового підрозділу - 1-го механізованого батальйону 28-ої окремої механізованої бригади", - йдеться в повідомленні.

На Яворівський полігон прибули понад 300 військовослужбовців НАТО. Протягом року тут проведуть вишкіл на полігоні для 4 підрозділів ЗСУ, а це понад 1200 солдат і офіцерів, які мають бойовий досвід.

Торік українських бійців тренували військові інструктори 76-ї піхотної бригади армії США зі штату Каліфорнія. Загалом навчання під керівництвом натовців пройшли близько 3 тисяч українських бійців.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ