Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На YouTube виклали масивний архів історичного відео

Інформаційна агенція Associated Press та документальний архів British Movietone відкрили доступ до величезного архіву документальних зйомок. Загалом оцифрували більше мільйона хвилин відеоматеріалів і завантажили їх на відеохостинг YouTube.

До опублікованої колекції входить більше 550 тисяч оцифрованих відеосюжетів, включно із записами медового місяця Чарлі Чапліна і його дружини, датованого 1936 роком, оригінальні зйомки краху дирижабля "Гінденбург" і відео, на якому відображена висадка союзників у Нормандії.

Окрім історичних моментів, у колекції є й менш серйозні відео, наприклад візит гурту Kinks до перукарні чи гонка слонів по Чикаго у 1935 році.

Найстаріше відео у колекції датоване 1895 роком.

"Завантаження відео на YouTube вперше в історії дає публіці шанс пережити найбільш значущі моменти в історії, - каже директор міжнародного архіву Associated Press Елвін Ліндсі. - Це неймовірна візуальна подорож, яка дозволить глядачам побачити людей і події, що визначили історію".

Associated Press - одна з найбільших у світі інформаційних агенцій, заснована у 1846 році. British Movietone - британський архів документального відео, створений у 1919 році як новинна агенція.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ