Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На закарпатських дільницях спостерігачів більше, ніж виборців

Як повідомляють спостерігачі КВУ на виборах Полянської сільської об'єднаної громади надзвичайно низька явка виборців. Кількість спостерігачів на дільницях значно перевищує число громадян, які прийняли участь в голосування. Про це повідомили в КВУ.

Однак, низька явка у західноукраїнських областях та на Закарпатті в ранковий період часу є традиційною. Здебільшого явка зростає в другій половині дня після завершення недільної служби в храмах.

Нагадаємо, що вибори в Поляні Закарпатської області стали найскандальнішими серед інших регіонів України. КВУ задокументував факти непрямого підкупу виборців (роздавали мішки із кукурудзою), а також факти купівлі голосів по 100 грн,, через що відкриті відповідні кримінальні провадження. Також Комітет виборців України звертався до Міністерства внутрішніх справ з метою вжити дієвих заходів для недопущення порушень чинного законодавства в день виборів у зв'язку із криміналізацією виборчого процесу та появи груп так званих тітушок.

Додамо, що сьогодні, 18 грудня, року в Україні відбувається голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах. За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, селищних голів - 46, міських голів - 21, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ