Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті затримали 11 афганців-нелегалів

Вчора, 11 січня, пізно ввечері прикордонники Мукачівського загону завадили групі з 11 нелегальних мігрантів незаконно перетнути державний кордон та потрапити в країни ЄС, повідомили в ДМСУ.

Рух «мандрівників», серед яких згодом виявили і немовлят, співробітники прикордонного відомства помітили за допомогою тепловізора. Аби перехопити порушників на місце відразу висунулася група реагування, яку на слід мігрантів, крім того, вивів службовий собака. До омріяної Європи вони не дійшли декількох метрів, де і були зупинені прикордонниками. Всі порушники виявилися громадянами Афганістану – 2 чоловіки, 2 жінки та 7 дітей різного віку.

У ході з'ясування обставин правопорушення встановлено, що серед афганців є сім`я з 5 чоловік, яких прикордонники вже затримували на підступах до кордону наприкінці листопада на ділянці відділу «Лужанка» Мукачівського загону, а трохи раніше їх виявляли військовослужбовці Чернівецького загону. Крім того, співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що в незаконній мандрівці мігрантам допомагали декілька осіб, які покинули їх на підступах до кордону.

Невідомою пересічною місцевістю афганці рухалися близько години та були затримані охоронцями кордону. Зважаючи на погодні умови всі вони змерзли та були дуже брудні. Прикордонники надали їм необхідну допомогу та зігріли. В даний час тривають подальші фільтраційні заходи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ