Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті затримали дипломата, який перевозив 60 тис. пачок цигарок

фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
фото: ДФС
1/6
На Закарпатті затримали дипломата, який перевозив 60 тис. пачок цигарок на загальну вартість 881 084 грн. Увесь товар митники вилучили. Про це Гал-інфо повідомили в управлінні ДФС у Закарпатській області.

Про це повідомляє управління ДФС у Закарпатській області.Чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів працівники Закарпатської митниці ДФС зупинили в пункті пропуску «Лужанка».

21 травня 2016 року, на пункт пропуску в «зелений коридор», заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України.

До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.

Через те, що у транспортного засобу були затоновані вікна у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області запропоновано громадянину надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС відмовляється надавати доступ.

В подальшому громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але прикордонники авто зупинили. В результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд.
При огляді автомобіля виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знаходять 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

Від надання пояснень громадянин відмовився. 
Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення цигарок вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу що перевозилися в транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ