Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпаття ввезли понад 842 т гуманітарної допомоги

Під час візиту угорського спікера Ласла Кевера, який відвідав наш край з благодійною місією, Берегівська райлікарня одержала гуманітарну медичну допомогу, Виноградівська райлікарня – реконструйоване дитяче відділення, а с. Вари – новенький сучасний дитсадок для ромського населення, - прес-служба ДФС у Закарпатській області.

У рамках офіційного візиту спікера Державних зборів Угорщини Ласла Кевера на Закарпаття у понеділок, 25 вересня, разом з керівництвом області – в.п. голови облради Йосипом Борто та заступником голови ОДА Віктором Мікуліним супроводжував поважну угорську делегацію в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв та начальник управління організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС Зигмунд Гадар.

"Ми всіляко сприяємо оформленню гуманітарних вантажів, які мають на меті покращити медичне обслуговування, забезпечити комфортні умови для навчання школярів. Дякуємо нашим угорським сусідам за благодійну допомогу. Крім того, хочу зазначити, що з початку року на Закарпаття у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС ввезено понад 842 тонни гуманітарного вантажу. За статистикою фахівців відомства, понад 34 % ввезеного товару імпортовано з Нідерландів, понад 21 % – з Німеччини, понад 13 % – з Норвегії. Інші країни-імпортери, серед яких: Австрія, Швеція, Чехія, Угорщина, Ліхтенштейн, Данія, Швейцарія, Італія, Франція, Литва та Словаччина ввезли на територію Закарпатської області товарів, частка яких із загальної кількості склала від 61% до 0,1%", – інформує Станіслав Балуєв.

За словами керівника митного відомства, найпопулярнішою категорією ввезених товарів стали меблі, одяг та текстильні вироби, які використовувалися, постільні речі, іграшки, різна електроніка та ін. Зокрема, найбільший обсяг ввезеної гуманітарної допомоги склали машини, призначені для перевезення людей, одяг та текстильні одиниці, овочі, плоди та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані, ручки кулькові та маркери, шоколад.

Нагадаємо, що гуманітарні вантажі і товари, які знаходяться на складах органів ДФС понад нормативно встановлені терміни через затримки у процедурах визнання їх гуманітарною допомогою, звільняються від сплати за зберігання. Завдяки цьому отримувачі вантажу, який вже визнано гуманітарним, звільнені від сплати за його зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ