Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Запорізьку єпархію УПЦ МП завели кримінальну справу

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), ГО "Союз православний "Радомир" і іншими особам за розпалювання національної та релігійної ворожнечі, що призвело до сутичок в Запорізькій області, - 112.ua.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Представники Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату допустили вибірковий підхід до проведення релігійних обрядів, даючи переваги тим, хто був хрещений саме в УПЦ МП. Таким чином вони образили почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями.

Крім того, підозрювані засуджували спілкування представників церкви українською мовою, а також висловлювалися про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом Російської православної церкви (РПЦ). Крім того, серед парафіян поширювалася інформація про необхідність об'єднання України з Росією, з засудженням європейського напрямку, з критикою проведення АТО, а також з виправданнями дій РФ по відношенню до України.

"З метою забезпечення швидкого та ефективного дослідження обставин, з огляду на резонансність події, розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України в Запорізькій області за процесуального керівництва групи прокурорів прокуратури Запорізької області. Досудове розслідування триває, наразі проводяться першочергові слідчі дії", - написав спікер ГПУ.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ