Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Житомирщині жінка народила на пероні, очікуючи електричку

22-річна жителька Коростеня народила хлопчика просто на пероні станції Тишів, а пуповину перерізала незнайома жінка, яка опинилася поруч, звичайним кухонним ножем, який принесли із будки на залізничному переїзді. Після раптових пологів породіллю та немовля терміново госпіталізувала швидка, повідомляє ТСН.

"Не страшно було. За дитину переживала, не за себе", - каже породілля Ольга Волковська. Дитячий крик і закривавлену жінку на лавці побачила Раїса Баранівська, яка теж прийшла чекати на електричку. Вона не одразу зрозуміла, що відбувається, але згодом кинулася допомагати, хоч під руками не було анічогісінько. "Жіночка уся в крові, дитятко лежить, вона не кричала нічого, просто сидить і так дивиться на мене. Я зав'язала пуповину, потім ножем відрізали, бігом його занесли туди, а там уже чорною ниткою, не було нічого, перев'язала і все", - розповіла вона.

Лікарі зізнаються, що здивовані такими пологами. "За мою 20-річну практику в таких умовах – це перший випадок, що жінка народила такого богатиря, 4200, без серйозних наслідків для себе і дитини", - каже неонатолог пологового відділення Малинської ЦРЛ Анжела Мікутель. У медпункті найближчого до залізничної станції села Шевченківське жваво обговорюють, як їхня односельчанка не розгубилася і допомогла породіллі з немовлям. Кажуть, жінка невипадково спізнилася на першу електричку – інакше не змогла б допомогти появі на світ дитинки, чекаючи наступного потягу.

ТСН 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ