Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На з'їзді НСЖУ представник ОБСЄ закликав знайти винних у вбивстві Гонгадзе та Шеремета

Сьогодні, 20 квітня, у Києві під час ХІV з’їзду Національної спілки журналістів України (НСЖУ) директор Бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич закликав знайти винних у вбивстві Георгія Гонгадзе та Павла Шеремета

Делегатів привітали помічник генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Олівер Мані Кьорл та директор Бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич, пише ІМІ із посиланням на  “Детектор медіа”.

“Я був захоплений роботою українських журналістів на Майдані. Наша міжнародна організація об'єднує журналістів з понад 120 країн. Цей з’їзд важливий для вас, бо саме тут ви можете обговорити майбутнє своєї організації”, – сказав Олівер Мані Кьорл.

Фране Мароєвич повідомив, що ОБСЄ завжди ставить питання безпеки журналістів перед українською владою. “І шкода, що в 21 столітті доводиться говорити і дбати про базові речі – безпеку журналістів. І не можна дискредитувати когось під час захисту журналістів, одних захищати, а інших ні. Що, мовляв, журналіст сам винен, бо написав якусь критику. Журналісти не можуть писати тільки приємне, бо тоді це буде піар. Щоб бути в безпеці, нам треба об'єднатися. Нам треба знайти винних у вбивстві Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета”, – сказав він.

Нагадаємо, 20-21 квітня в Києві на ХІV зʼїзді НСЖУ мають переобрати голову спілки та визначитися з пріоритетами її діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ