Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На «Золотий лев-2012» до Львова приїдуть артисти із понад 10 країн світу

Наближається Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев-2012», який відбудеться з 27 вересня до 6 жовтня у Львові. В програмі фестивалю львів’яни та гості міста зможуть побачити вистави театрів з Києва, Харкова, Луганська, Чернігова, Львова, Кракова та Єлени Гури, Вільнюса, Бреста, Нью-Йорку, Тбілісі, Душанбе, Парижу, Брюселю, Праги, які будуть показуватись на сценах усіх львівських театрів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цей фестиваль присвячений 125-річчю від дня народження Леся Курбаса.

Під час фестивалю гості міста та львів’яни зможуть побачити не тільки сценічні вистави, але й великі атракційні вуличні дійства на різних площах старого Львова і вдень, і ввечері. Безперечно, уже 23-ій рік, а саме стільки років уже нашому фестивалю, не обійдеться без колосального театрального карнавалу, в якому візьмуть участь артисти із 10 країн світу.

Протягом цьогорічного фестивалю буде триденний семінар, присвячений Лесю Курбасу. На семінарі братимуть участь відомі критики, режисери, актори та директори міжнародних театральних фестивалів.

Окрім цього, глядачі зможутьпобачити вистави надзвичайно відомих режисерів, таких як: Алгірдас Латенас, який привезе виставу «Леді Макбет» Молодіжного театру з Вільнюса. Нестандартне рішення Шекспіра, пластика акторів, яскрава візуальна сценографія і світлова гама дала можливість цій виставі об’їздити багато країн світу. Львів зможе побачити енергійних, запальних, пристрасних грузинів, які привозять вистави «Кавказьке крейдяне коло» Б. Брехта, а також «Люблю, люблю, люблю» Б. Вахтіна в постановці Автанділа Варсімашвілі, який в основному працює у Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ