Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

НАБУ оцінило "ринок" корупції в Україні у 85 млрд грн

Через корупційні схеми з державних підприємств "вимиваються" суттєві суми коштів. Розмір предмета злочинів, які розслідуються Національним антикорупційним бюро, сягає 85 млрд грн. Про це сказав голова НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю LIGA.net .

Оцінюючи "корупційний ринок" в Україні, директор НАБУ сказав: "Ми можемо говорити про ті суми, які фігурують у розслідуваннях Бюро. Це близько 85 млрд грн".

"Величезні суми. Із загальної суми збитків у 85 млрд грн, завданих, за попередніми оцінками, інтересам держави у справах, розслідуваних детективами НАБУ, понад 40% припадає саме на держпідприємства. І, в основному, ці збитки відносяться до періоду після Революції гідності", - сказав Ситник.

Він запевнив, що корупційні схеми, побудовані на держпідприємствах, однотипні.

"Продукція виходить з державного підприємства за заниженими цінами, підприємство отримує за неї копійки порівняно з тим, що могло б мати, продаючи її безпосередньо кінцевому споживачеві. І є ряд компаній-посередників, через що різниця між ціною покупки продукції та її продажу вимивається", - сказав Ситник.

За даними НАБУ, всього детективи Бюро здійснюють досудове розслідування по 320 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, 10 лютого директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив про результати роботи Бюро за 14 місяців. Так, до суду було скеровано 50 кримінальних проваджень, за якими набули чинності 12 судових вироків. Ситник також розповів, що зараз в НАБУ на стадії досудового розслідування перебуває 264 кримінальні провадження. Сукупний розмір предметів злочинів, за оцінками, становить понад 82 мільярдів гривень.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ