Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ почало розслідувати хабарництво серед нардепів

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом одержання деякими народними депутатами, чиї особи не встановлено, хабара при голосування за призначення Юрія Луценка генпрокурором. Про це повідомив колишній перший заступник генпрокурора за часів Януковича Ренат Кузьмін, - повідомила Українська правда.

Так, на своїй сторінці в Facebook він виклав копію листа-відповіді НАБУ на його запит. В документі вказано, що Національне антикорупційне бюро почало досудове розслідування у кримінальному провадженні "за фактом одержання невстановленими особами з числа народних депутатів України неправомірної вигоди".

"Як повідомив детектив головного підрозділу детективів НАБУ Н. Полховська, за моєю заявою про призначення Луценка генпрокурором за хабар порушено кримінальну справу. Детективам НАБУ я обов'язково передам оригінал листа Онищенка, в якому він зізнається в передачі хабарів депутатам за призначення генпрокурора", - заявив Кузьмін.

В НАБУ агентству Інтерфакс-Україна підтвердила факт порушення провадження.

"НАБУ розглянуло заяву (колишнього першого заступника генпрокурора України Рената Кузьміна – ред.) про здійснення корупційних кримінальних правопорушень, і на підставі отриманої інформації детективи розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні", - повідомили у середу в прес-службі НАБУ.

Раніше Кузьмін заявив, що нардеп Онищенко, який наразі втік за межі України, нібито в листі підтвердив, що за призначення Луценка генпрокурором депутатам давали хабарі.

Нагадаємо, що перебуваючи у Великобританії Онищенко заявив, що через нього АП здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань. Він зазначив, що готовий передати ці матеріали НАБУ, але не хоче це робити у Варшаві, де, за його словами, представники НАБУ пропонували йому зустріч. 

Крім того, Онищенко заявив, що компромат на президента Петра Порошенка, який він записував протягом року, передав Сполученим Штатам Америки.

У НАБУ за заявими Онищенка почали провадження.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ