Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ проводить обшуки в "Спецтехноекспорті"

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять санкціоновані судом обшуки на державному підприємстві "Спецтехноекспорт" - експортері й імпортері озброєнь. Повідомило видання Лівий берег.

Про те, що на одному з підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", і за місцем проживання його керівників проходять обшуки, повідомило НАБУ на своєму сайті.

Слідчі дії проходять у рамках розслідування кримінального провадження від 23 березня 2016 року за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

За даними слідства, посадові особи підприємства під час укладання та виконання низки зовнішньоекономічних контрактів на поставку комплектуючих до військової техніки склали і видали свідомо неправдиві документи про нібито надані послуги. В результаті вони привласнили кошти держпідприємства в особливо великих розмірах.

На сайті "Спецтехноекспорту" повідомляють, що детективи НАБУ проводять обшуки в головному офісі підприємства.

Варто відзначити, що "Спецтехноекспорт" реалізує укладений на початку року з американською Textron Systems контракт щодо модернізації американських позашляховиків HMMWV.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ