Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ спростувало закриття справи проти Авакова

Роз'яснення щодо кримінального провадження «проти А.Авакова».

"У відповідь на численні звернення засобів масової інформації щодо заяви Юрія Луценка про ймовірне закриття Генеральною Прокуратурою кримінальної справи «проти Арсена Авакова», повідомляємо наступне.

2 липня 2016 року Генеральна Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про згадане Генпрокурором провадження щодо ймовірно протиправних дій (незаконного відчуження земельної ділянки площею 18,1465 га) із боку службових осіб Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області та АТ «Інвестор». Провадження зареєстроване за заявою виконавчого директора ГО «Центр протидії корупції» В.Шабуніна за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. 
14 липня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою матеріали даного провадження для розслідування були передані до Національного антикорупційного бюро України.

Наголошуємо, що досудове слідство за згаданими фактами, в тому числі й прийняття рішення про його завершення, належить до компетенції детективів Бюро. Генеральна Прокуратура, відповідно до чинного законодавства, не може закрити дану справу.

Наразі досудове розслідування триває, про його результати Національне бюро поінформує громадськість додатково", - зазначено в повідомленні НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ