Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник управління МНС просить мешканців Львівщини не палити стерню

За минулий тиждень на Львівщині виникло близько десятка пожеж через спалювання сухої трави та жнивних рештків. Про це у своєму зверненні до мешканців області повідомив генерал-майор служби ЦЗ, начальник Головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський.

Спалювання сухої трави та жнивних рештків на полях після закінчення збирання врожаю сприяє розповсюдженню вогню на відкритій території та нищенню екосистеми, йдеться у зверненні.

Спалювання стерні та іншого сміття є небезпечним для довкілля, життя і здоров’я людей, наголошує начальник УМНС. Навіть підпаленого клаптика стерні вистачить, аби пожежа поширилась на сотні гектарів. Погіршена видимість на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Часто доводиться не лише гасити пожежу, а й рятувати будівлі, майно та життя людей. Такий метод очищення землі може призвести до непоправних наслідків.

«Пам’ятайте, що збереження природи від нещадного вогню залежить, у першу чергу, від Вас. Адже у 90 випадках із 100 саме необережне поводження людини з полум’ям спричиняє пожежі, наслідки та збитки від яких колосальні. Тому найкращим способом боротьби з пожежами є запобігання їм», – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ