Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Нафтогаз" приєднався до позову Польщі про доступ "Газпрому" до OPAL

НАК "Нафтогаз України" надіслав запит на долучення до справи за позовом PGNiG ST проти рішення щодо газопроводу OPAL. Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Нафтогаз" звернувся до Загального суду Європейського суду справедливості із запитом про долучення до справи за позовом компанії PGNiG Supply&Trading, що оскаржує рішення Європейської Комісії від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє "Газпрому" збільшити використання потужностей газопроводу OPAL та збільшити обсяги прокачування газу Північним потоком", - повідомляє прес-служба.

Відповідно до Статуту Європейського суду справедливості, юридична особа може долучитися до справи у Європейському суді справедливості, якщо вона зможе довести інтерес у результаті справи, представленої на розгляд суду.

"Долучення Нафтогазу до справи за позовом PGNiG ST дозволить українській компанії представити додаткові аргументи у справі, а також отримати офіційний доступ до матеріалів справи. Наразі запит Нафтогазу на долучення до справи, ініційованої PGNiG ST, підлягає розгляду судом із урахуванням позицій сторін справи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в кінці жовтня Єврокомісія дозволила Газпрому збільшити потужність на прокачування газу по газопроводу OPAL, який об'єднує Північний потік з газотранспортною системою Центральної і Західної Європи.

Раніше в польській PGNiG, яка оскаржила в суді ЄС рішення Єврокомісії про доступ "Газпрому" майже до всіх потужностей газопроводу OPAL, заявили, що суд став на їхній бік і призупинив рішення Брюсселя, в рамках якого російська компанія вже почала повністю використовувати трубопровід.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ