Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

«Нафтогаз» вимагає підписати протокол про транзит газу до квітня 2016 р.

НАК «Нафтогаз» оприлюднив позицію української сторони на тристоронніх переговорах по газу у форматі Україна-Єврокомісія-Росія. Про це у вівторок, 30 червня, повідомили в прес-службі компанії.

Ефективне рішення газового питання з Росією має бути тристороннім, зобов'язуючим і таким, що фіксує тимчасові домовленості щодо всіх спірних моментів як мінімум до кінця 1 кварталу 2016 року.

Рішення, яке дозволить забезпечити надійність постачань російського газу в Україну і ЄС до завершення судових розглядів між сторонами в Стокгольмі, повинне зафіксувати тимчасові домовленості з усіх ключових питань, за якими у сторін є розбіжності.

Крім того, Україна наполягає на підписанні такого рішення у вигляді тристороннього протоколу на рівні міністерств енергетики України, РФ і представника Європейської Комісії, що має забезпечити відповідальне виконання досягнутих домовленостей всіма сторонами процесу. Нафтогаз і ВАТ «Газпром» також повинні підписати доповнення до договору на постачання газу, в якому будуть відображені домовленості, зафіксовані на високому рівні.

Саме за таким принципом був побудований «зимовий пакет», підписаний сторонами у Брюсселі наприкінці жовтня 2014 року. Цей пакет домовленостей продемонстрував свою ефективність та забезпечив стабільні поставки російського газу в опалювальному сезоні 2014-2015 рр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ