Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наглядова рада затвердила нову сітку зарплат для Суспільного

Наглядова рада публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" під час чергового засідання, яке відбулося 25 жовтня, ухвалила рішення щодо нових посадових окладів для працівників суспільного мовника з 2 квітня 2018 року, повідомила PR-служба телеканалу UA:Перший.

Під час засідання голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія зазначив, що чинний перелік посад є застарілим та не відповідає потребам Суспільного, а механізм оплати праці є складним та непрозорим: низькі посадові оклади, непрозора система надбавок та інших доплат. Правлінням ПАТ "НСТУ" була проведена робота із впорядкування номенклатури посад, спрощення системи оплати праці та підвищення зарплат працівників суспільного мовника.

Попередня штатна сітка зазнала наступних змін: по-перше, суттєво зменшилась номенклатура посад, які стали більш універсальними. Якщо раніше їхня кількість становила 250, то зараз – близько 140. По-друге, вдвічі зросли посадові оклади. По-третє, встановлена прозора і зрозуміла система преміювання – премія може складати 100 відсотків від посадового окладу та встановлюватиметься щомісячно.

Окрім того, в штатній сітці з’явилися посади, які звичні для комерційних теле- та радіоканалів і раніше не застосовувалися на державному телерадіомовленні, наприклад, стиліст, оператор-постановник, режисер ефіру тощо.

Ця штатна сітка буде введена в дію з 2 квітня 2018 року після впровадження другого етапу реформування ПАТ "НСТУ", під час якого буде розроблена нова структура та суттєво зміниться штатний розклад. Все це буде приведено у відповідність до статуту компанії та має на меті поглибити інтеграцію філій, які раніше були окремими юридичними особами, об’єднавши їх в одну компанію і по змісту, і по адміністративній структурі.

В ПАТ "НСТУ" не виключають, що під час другого етапу реформування буде проведено низку скорочень. Як зазначив виконавчий директор ПАТ "НСТУ" Олександр Лієв: "Усі скорочення відбуватимуться у взаємодії з галузевими профспілками та профспілкою компанії".

Нагадаємо, що метою оптимізації організаційної структури ПАТ "НСТУ" є заощадження коштів для технічного переоснащення, збільшення витрат на теле- та радіовиробництво нових проектів, а також для встановлення ринкових зарплат працівникам Суспільного. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ