Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наметове містечко під Львівською міською радою розростається

Сьогодні, 26 вересня, до наметового містечка, що у цей час розгорнутий перед Львівською міською радою, у понеділок, 26 вересня, мають намір доєднатися ще й активісти та приватні перевізники Львова, вимоги яких міська влада досі не виконала. Про це повідомила прес-секретар ГО "Розвиток Громади" Оксана Маруняк.

Перевізники вже страйкували 30 вересня, не вийшли тоді на маршрути. Відтак, міська влада нібито розпочала діалог: була  створена робочій групі. Однак вже через тиждень цю групу розформували за вказівкою заступника міського голови Валерія Пушкарьова. При цьому жодна вимог перевізників не була виконана. А йшлося про: компенсації за перевезенням пільговиків, вдосконалення транспортної мережі, запровадження електронного квитка, формування нового складу тендерного комітету, нові умови конкурсу та його публічність, звіт керівника АТП - 1 (перевізники хочуть знати, куди діваються кошти з міського бюджету, які виділяють для АТП - 1).

На минулій сесії Львівської міської ради (15 вересня) перевізникам «кинули кістку» - виділили 4 мільйони гривень з бюджету на компенсацію перевезень пільгових категорій пасажирів. Однак вже через місяць пройде тендер на громадські перевезення у місті Львові. Результати цього конкурсу будуть чинні п’ять років, тобто перевізники-переможці матимуть 5-річний договір з ЛМР.  Отож, у перевізників закрадається підозра, що мерія просто тягне час, щоб не «напружуватися» проблемами громадських перевезень ще кілька років.

Також до наметового містечка АТОвців приєднаються громадські активісти, які невдоволені бездіяльністю мерії щодо сміттєвої кризи у Львові, зокрема учасники ГО «Розвиток Громади» .

Нагадаємо, «майдан» під львівською Ратушею учасники АТО розгорнули 15 вересня у день сесії Львівської міськради. Бійці вийшли на безстрокову акцію з тієї причини, що, на їхню думку, місцева влада не виконує Закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту». Йдеться про те, що у Львові за два роки учасника бойових дій не виділили ще жодного клаптика землі, який їм гарантований законом.  АТОвці обіцяють, що стоятимуть щонайменше до наступної сесії ЛМР 30 вересня. Якщо процес видачі земель не зрушиться з мертвої точки, безстрокова акція продовжиться.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ