Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наміри реформувати Академію сухопутних військ суперечать курсу у НАТО, - Юринець

Рішення Міністерства оборони України реорганізувати Національну Академію сухопутних військ України імені Петра Сагайдачного і перевести деякі факультети зі Львова до Харкова не дасть можливості інструкторам НАТО брати участь у підготовці висококваліфікованих українських військових, оскільки за правилами НАТО вони не зможуть перебувати так близько до лінії фронту. Про це розповіла народний депутат від «УДАРу» Оксана Юринець, в окрузі якої знаходиться Академія. Повідомила прес-служба УДАРу.

Перенесення частини навчальної бази до Харкова депутат вважає безглуздістю. «Напевно, на східних кордонах України мають бути сильні військові частини, але я не впевнена, що там мають бути розширені військові навчальні заклади. Нам не потрібно повторення Крут. Нам потрібні підготовлені висококваліфіковані військові. Перевід факультетів до Харкова унеможливить підготовку професіоналів, які боронитимуть нашу державу. Бо для того, щоб вивчився фахівець, який керуватиме танковою дивізією, він має вчитися разом із  танкістом, артилеристом, сапером, піхотинцем. Бо якщо це розірвати,  то виходить нісенітниця і незлагодженість дій», - наголосила Оксана Юринець.

Про недоцільність реорганізації свідчать і дані щодо успішності Академії,  відзначила депутат. Близько 300 представників навчального закладу  нагороджені високими державними відзнаками. Троє отримали звання «Герой України» посмертно.

«На реформування Академії у бюджеті закладено 800 мільйонів гривень. І ми розуміємо, якщо хоча б третину з цієї суми вкласти в Академії у Львові, то вона б показала такі результати, які собі зараз навіть складно уявити. Крім того, підготовці патріотів у Львові сприяє і ідеологічна атмосфера та наявність найбільшого у Європі Яворівського полігону», - додала парламентар.

У середу, за словами Оксани Юринець, питання реформування Академії сухопутних військ буде винесено на засідання уряду. Депутати, які беруть активну участь у відстоюванні інтересів  навчального закладу, планують закінчити робочий день у Верховній Раді швидше і взяти участь у роботі Кабміну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ