Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Напад на двох міліціонерів в Дрогобичі на Львівщині, закінчився стріляниною й смертю одного нападника

Вчора ввечері в Дрогобичі на двох міліціонерів патрульної служби напали правопорушники. Про це „Гал-info” повідомила працівник Відділу зв`язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Уляна Сенько.
Напад стався 16 листопада, близько восьмої години вечора, коли інспектори патрульної служби Дрогобицького МВ, двоє сержантів міліції (1984 р.н. та 1986 р.н), які  перебували на службі, обходили ділянку свого патрулювання.
На вулиці Грушевського, поблизу кафе „Експрес”, правоохоронці помітили близько семи нетверезих чоловіків, які з`ясовували між собою стосунки, при цьому голосно лаючись. На зауваження правоохоронців правопорушники відреагували агресивно – почали погрожувати та кілька разів вдарили одного з сержантів міліції. Коли правоохоронці спробували затримати правопорушників громадського порядку, ті почали чинити фізичний опір. Чоловіки збили з ніг молодшого міліціонера, і поваливши його на землю, почали копати. В цей час інший правоохоронець витягнув табельну вогнепальну зброю і попередив нападників про можливе її застосування. Це не зупинило правопорушників і вони продовжили бити хлопця.
Тоді сержант міліції, щоб припинити побиття товариша, здійснив два поперджувальні вистріли вгору. В цей час і на нього з кулаками напало кілька чоловіків. Щоб якось захисти себе та товариша, який все ще лежав на землі, міліціонер вистрілив в ноги одному з правопорушників. Це ще більше розлютило агресивних чоловіків і один з них кинувся на нього, щоб відібрати зброю. Штовхнувши сержанта на землю він намагався вихопити пістолет. Падаючи, правоохоронець вистрілив та потрапив нападнику в живіт. Саме це, мабуть, і врятувало життя молодим правоохоронцям.
За словами правоохоронців, дії працівника міліції були вимушеними, і передбаченими Законом України „Про міліції”.
Після поранення сержант міліції зателефонував до шпиталю та викликав „швидку допомогу”. Поранені правопорушники, двоє мешканців Дрогобича, 1987р.н. та 1988 р.н. були відразу шпиталізовані до Дрогобицької центральної міської лікарні.
Однак лікарям не вдалося врятувати життя одного з правопорушників, під час операції він помер. Інспекторам патрульної служби теж знадобилась допомога лікарів. Їх, з діагнозом забій головного мозку, обширними гематомами тіла та травмами живота, шпиталізували.
За цим фактом Дрогобицькою міжрайонною прокуратурою порушена кримінальна справа за ст.345 ч.2 Кримінального кодексу України: „Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків”.
Нагадаємо, це вже не перший випадок нападу на міліціонерів. 28 лютого цього року поблизу того ж кафе „Експрес” було жорстоко побито 28-літнього міліціонера Ярослава Рифу на, який після побиття помер.
Події розгорталися за схожим сценарієм. Ярослав повертався зі служби додому. Поблизу кафе помітив підозрілу особу. Підійшов та представився працівником міліції. Тут до нього ззаду підбігло троє молодиків і не пояснюючи своєї агресії, напали на правоохоронця. Сили були не рівні – і всі четверо били Ярослава поки він не знепритомнів. Безтямного правоохоронця кинули лежати посеред вулиці. „Швидку” було викликано зранку, коли на Ярослава натрапив один з працівників міліції, який у понівеченому тілі навіть не одразу впізнав колегу. За життя правоохоронця боротися медики Дрогобича та Львова. Але, так і не прийшовши до тями, хлопець помер.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ