Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Напади в Брюсселі: десятки постраждалих у критичному стані

Десятки постраждалих під час нападів в Брюсселі у критичному стані, заявила міністр охорони здоров'я Бельгії Маггі де Блок.

За останніми даними, в результаті трьох вибухів в Брюсселі 22 березня загинула 31 людина, поранення різного ступеня тяжкості отримали близько 300.

Серед постраждалих - громадяни 40 держав. У лікарнях в різних містах Бельгії залишається 150 людей, 61 людина - у критичному стані, четверо в комі і до цього часу не ідентифіковані.

Багато пацієнтів отримали опіки і рани, які характерні для учасників бойових дій, в тому числі від шрапнелі. Маггі де Блок передбачає, що кількість жертв терактів в найближчі дні може збільшитися.

За даними бельгійської прокуратури, теракти здійснили чотири нападники, один з яких вижив і переховується.

Відповідальність за вибухи взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Записка

Один зі смертників залишив передсмертний запис у своєму комп'ютері, повідомив генпрокурор Бельгії Фредерік Ван Леу .

За його словами, в сміттєвому баку біля місця, де могли проживати смертники, слідчі знайшли комп'ютер, в якому лишилося таке повідомлення: "Я не знаю, що робити, мене шукають, якщо здамся - мене посадять".

На думку прокуратури, записку написав 29-річний бельгійський громадянин Брахім Бакрауї. Слідство вважає, що саме він привів у дію вибуховий пристрій в залі вильоту брюссельського аеропорту.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ