Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Напередодні 1 вересня мають перевірити кожен харчоблок школи і дитсадка

Для безпеки дітей Держпродспоживслужба на всіх рівнях активізувала свою роботу, щоб напередодні 1 вересня перевірити кожен харчоблок школи і дитячого садка. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з трудовим колективом Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області у рамках робочої поїздки на Тернопільщину. Про це повідомив Урядовий портал.

На зустрічі з колективом Володимир Лапа особливу увагу приділив питанням санітарного та епідемічного благополуччя населення в країні й області зокрема.

«Санітарне та епідемічне благополуччя населення області та країни в цілому залежить від кожного з вас, від небайдужості, відповідального ставлення до виконання своїх обов`язків, від налагодження ефективної співпраці з органами виконавчої влади. Ми як орган державного контролю повинні тримати руку на пульсі», - заявив Голова Держпродспоживслужби.

Він зауважив, що однією з найболючіших проблем на сьогодні є спалахи захворювання, отруєнь, ботулізму серед дорослих та дітей. Це питання особливо гостро стоїть перед початком навчального процесу. «Для безпеки дітей Держпродспоживслужба на всіх рівнях активізувала свою роботу, щоб напередодні 1 вересня перевірити кожен харчоблок школи і дитячого садка. Тим паче, перевіряти навчальні заклади ми можемо без додаткових дозволів та погоджень», - наголосив Володимир Лапа.

Голова Держпродспоживслужби також звернув увагу на епізоотичну ситуацію в області. Він зауважив, що загалом, на Тернопільщині, особливо на тлі інших регіонів, позитивна ситуація щодо африканської чуми свиней – в області виявлено усього один спалах АЧС, який у результаті вжитих заходів, ліквідований. Також Тернопільська область благополучна щодо лейкозу ВРХ, бруцельозу сибірки та туберкульозу.

Голова Служби також поінформував про роботу, яка ведеться на рівні центрального апарату для напрацювання необхідної нормативно-правової бази, належного фінансування, оптимізації мережі ветеринарних клінік та лабораторної бази. Для напрацювання найбільш оптимальних рішень Держпродспоживслужба розраховує на активну позицію територіальних органів.

«Ще два роки тому ніхто не вірив у те, що Держпродспоживслужба запрацює та нестиме таку велику відповідальність. Сьогодні ми бачимо як служба функціонує, розвивається і фінансується», - зазначив Володимир Лапа.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінецьподякував колективу за підтримку та розуміння завдань, які ставить сьогодні перед собою керівництво Служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ