Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наразі історичний центр міста не стане пішохідною зоною – Віталій Мазур

Наразі трамвайну колію з площі Ринок забирати не будуть – про це „Гал-іnfо” повідомив завідувач науково-дослідної лабораторії Львівського політехнічного університету Віталій Мазур, який досліджує питання оптимального руху транспорту у Львові. Це буде невигідно економічно, оскільки було вкладено  великі кошти  в реконструкцію і прокладання безшумної колії на вулиці Дорошенка – зазначив він.
Віталій Мазур також сказав, що доцільніше шукати додаткові шляхи для об’їзду автомобілями центральної частини міста. Тай на маршруті, яким рухається електротранспорт через реконструкцію площі Ринок,  трамваї дуже заважають автотранспорту.  Існує думка пустити автомобілі  навпроти Львівської облдержадміністрації – від площі Митної по вулиці Винниченка  через вулицю Максима Кривоноса на вулицю Опришківську  і на Підзамче.
„Щодо прагнення  зробити історичний центр міста пішохідною зоною, то реальних проектів поки що немає, - зазначив Віталій Мазур. - Можна говорити радше про обмеження, створення зони помірного руху транспорту. На жаль, практично немає гідних уваги окружних шляхів. А через закриття проспекту Свободи на суботу-неділю значно зростає загазованість ближніх вулиць. Наступного тижня  в міській раді відбудеться нарада, де розглядатимуться ці питання детальніше.”
Нагадаємо, міський голова Львова учора, 28 квітня, під час брифінгу заявив, що він виступає за те, щоб центральна частина міста стала пішохідною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ