Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» подав до суду на главу АП Ложкіна

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі проти глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна за відмову в розсекречення матеріалів справи Георгія Гонгадзе та порушення права особистого прийому народного депутата, гарантованого статтею 17 закону «Про статус народного депутата України». Про це повідомив народний депутат («Блок Петра Порошенка») Віталій Купрій.

«12 березня 2015 року я був в Адміністрації з метою зустрічі з державним експертом з питань таємниць, оскільки в матеріалах кримінальної справи є два доручення президента України Кучми з грифом секретно», – написав пан Купрій у Фейсбуці про причину судового розгляду.

За його словами, відповідно до Переліку посадових осіб, затвердженого указом президента України від 1 грудня 2009 року №987/2009, функції державного експерта з питань таємниць покладаються на пана Ложкіна.

«Також під час зустрічі я планував обговорити його можливу причетність до покриття факту державної зради капітана СБУ Шляпкіна, який втік до Російської Федерації разом з державною таємницею», – підкреслив нардеп, додавши, що Борис Ложкін відмовився провести прийом і задовольнити озвучені вимоги.

Тепер, зазначив пан Купрій, після винесення судом рішення про порушення главою АП закону, з'явиться підстава для припинення його державної служби за порушення присяги відповідно до вимог статті 30 закону України «Про державну службу».



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ