Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нардепи роздають святині: будівлю храму - УПЦ МП, а хрест з мощами - УПЦ УП

Задекларований нардепом Свято-Успенського храму. Фото з news.church.ua
Задекларований нардепом Свято-Успенського храму. Фото з news.church.ua
1/2
Народний депутат від БПП Анатолій Матвієнко віддає задекларовану будівлю храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Бирлівка Бершадського району на баланс сільради з умовою, що там служитиме УПЦ МП. Натомість нардеп Андрій Лозовий передав задекларований давньоруський хрест з мощами до Феодосіївського монастиря УПЦ КП у Києві. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив прес-секретар голови Верховної Ради Андрія Парубія – Андрій Ковальов.

«Народний депутат Анатолій Матвієнко передає задекларований храм Успіння Божої Матері у селі Брилівка на баланс сільської ради з умовою, щоб там служив Московський Патріархат. Про це складений договір передачі. Дуже шкода! Сподіваюся, що пан Анатолій одумається! Дивно, коли народний депутат від фракції названої іменем Президента спонсорує Московський Патріархат в Україні», - написав Ковальов.

Натомість, за його словами, іншу задекларовану святиню, давньоруський хрест з мощами, яка була у власності нардепа Андрія Лозового передадуть  до Феодосіївського монастиря УПЦ КП у Києві.

У своєму дописі на Фейсбуці Андрій Лозовий пояснив, що хрест-енколпіон із Святими мощами XIII століття – це родинна реліквія дісталась йому від діда Валерія Івановича Лозового.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ