Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепи й чиновники обговорювали, як нейтралізувати Лещенка, - джерела

Декілька народних депутатів і високопоставлених чиновників обговорювали план із нейтралізації депутата від БПП Сергія Лещенка й впливу на "Українську правду".

Про це повідомили редактору "Української правди" Севгіль Мусаєвій-Боровик у четвер два джерела, про що вона пише в неділю у Facebook.

"Кілька останніх тижнів Сергій публікував у блозі на "Українській правді" свої депутатські запити, а також допомагав нам із підготовкою розслідувань, які стосувалися корупційних справ декількох впливових народних депутатів. Цього тижня було опубліковано одне з них", - зазначає Севгіль Мусаєва-Боровик.

"У четвер мені повідомили про зустріч, яка відбулася напередодні, у якій брали участь кілька нардепів і високопоставлених чиновників, де обговорювали план із нейтралізації Сергія й впливу на інтернет-видання "Українська правда". (Я поки не буду публікувати прізвища цих людей, але в нас є підтвердження про це з двох джерел)", - заявляє редактор УП.

Вона була свідком п'ятничного дзвінка депутату Світлані Заліщук із номера Сергія Лещенка, коли чоловічий голос повідомив, що готується "масова провокація" проти депутатів із активістів і журналістів, що телефони прослуховуються, "назвав зацікавлену особу й закликав бути обережнішими".

"Наприкінці минулого – на початку цього тижня мені також надходили дзвінки з прихованого номера. Знімаєш слухавку – у відповідь мовчання й дзвінок вимикається за 3 секунди", - повідомила Севгіль Мусаєва-Боровик.

Вона наголосила, що не панікує, але громадськість повинна знати про це, тому що "усе це неприємно й навіває сумні аналогії з періодом президентства Віктора Януковича, коли публікувалися переписки, телефонні розмови, фото журналістів і громадських активістів".

"Я дуже сподіваюся, що до людей, які придумали цей дивний план, прийде розуміння, що подібними речами вони роблять гірше винятково собі. Журналісти й громадські активісти вже з подібним тиском стикалися. Якщо не пам’ятаєте, хочу вам нагадати: люди, які його чинили, врешті-решт були змушені тікати з країни", - написала редактор УП.

"Що б не сталося, ми й далі будемо займатися своєю роботою. Я раджу вам витратити свій час, ресурси, можливості на більш корисні для країни справи", - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ