Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Наркотична криза в США: Трамп оголосив надзвичайну ситуацію

Американський лідер оголосив надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я через "найгіршу наркотичну кризу" в історії США, що охопила країну. З відповідною заявою він виступив у четвер у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Відсьогодні моя адміністрація офіційно оголошує опіоїдну кризу надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я в національних масштабах", - заявив президент.

Він назвав ситуацію, що склалася, "небаченою" кризою.

"Настав час звільнити наші громади від цього лиха наркозалежності, - підкреслив глава Білого домую. - Ми можемо стати поколінням, яке покінчить з опіоїдною епідемією, ми можемо це зробити".

Оголошення Трампом надзвичайної ситуації вимагає застосування урядом відповідних дій з метою зменшення наркозалежності серед американського населення, а також скорочення можливостей для наркоділків.

Передбачається, що ці заходи не вимагатимуть значних сум федерального фінансування, натомість вони дозволяють міністру з питань охорони здоров'я застосувати резервні механізми.

Опіоідна криза є однією з основних внутрішніх проблем у США. З початку століття рівень смертності від передозування в країні збільшився в понад чотири рази.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ