Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Народний фронт" визначиться з кандидатом у президенти у 2018-му

Партія "Народний фронт" визначиться з кандидатурою у президенти на майбутніх виборах не раніше 2018 року. Про це йдеться у підсумковій резолюції, яку було ухвалено за підсумками з'їзду партії, що проходить у Києві 11 листопада.

"Наша партія у 2018 році визначиться із кандидатом на чергові президентські вибори. Ми вирішимо, кого нам підтримати", - заявив лідер НФ Арсеній Яценюк, зачитуючи проект резолюції.

Після цього з‘їзд з таким формулюванням її і схвалив.

Водночас співрозмовники УП у керівництві НФ переконують, що це не означає, що партія точно висуне Яценюка, адже ніхто не виключає можливого союзу з президентом Порошенком та його партією "БПП".

У свою чергу член політради, глава МВС Арсен Аваков заявив, що "Народний фронт" визначиться, висуне свого кандидата в президенти України або підтримає когось "ближче до дат проведення президентських виборів та виборів до Верховної Ради". За його словами, це ж стосується і формату походу на парламентські вибори. 

"Формулювання порядку денного і альянсів відбуваються у безпосередній близькості до виборчого процесу. Думаю, рано говорити про те, які об'єднання і блоки будуть на момент парламентських виборів. Думаю, вони відповідатимуть викликам, які будуть на той момент", - зазначив Аваков, пише "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим нардеп від НФ Антон Геращенко заявив, що голова політради партії "Народний фронт", екс-прем'єр України Арсеній Яценюк є єдиним можливим кандидатом на пост президента України, але свої плани він озвучить сам.

"Зрозуміло, що від партії "Народний фронт" це (Яценюк) - єдиний можливий кандидат на пост президента України ... Він є лідером партії, лідером фракції і є сьогодні найбільш готовим лідером, щоб виконувати зобов'язання президента Україна", - заявив Геращенко у кулуарах з'їзду, пише "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, у 2014 році на дострокових парламентських виборах  "Народний фронт" став переможцем за партійними списками. Восени 2015 року рейтинг партії Яценюка обвалився до 1%.

У травні 2016 року опитування щодо можливих кандидатів у президенти показало, що найбільше голосів набрали б Юлія Тимошенко та Олег Ляшко. Петро Порошенко набрав би 13,5% голосів, Анатолій Гриценко - 12,7%, мер Львова Андрій Садовий -  10,9%, лідер "Опозиційного блоку", екс-регіонал  Юрій Бойко -  8,4%, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош  -  4%, Олег Тягнибок - 2,9%, за інших кандидатів свої голоси віддали б 11,9%.

У грудні 2016 року, за даними соціологів, у разі проведення дострокових виборів до ВР перемогли б 5 партій, ще дві - в рамках похибки: Батьківщина, БПП, Оппоблок, РП та Самопоміч, а також "За життя" та "Громадянська ініціатива". 

У липні 2017 року за даними опитування фонда "Демініціативи" спільно з соцслужбою Центру Разумкова, на можливих парламентських виборах бар'єр у 5% подолали б 7 політсил: "Батьківщина" (11,2%), БПП (9,3%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (8,3%), Оппоблок (8,4%), "За життя" Вадима Рабиновича (7,7%), "Радикальна партія" Олега Ляшка (7,3%) та "Самопоміч" (5,8%). 

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ