Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нас чекає в грудні битва у парламенті за наші ж гроші, - Садовий

Львів одним з перших цього року прийняв бюджет на 2017 рік. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, наступного року левову частку фінансування буде скеровано на галузь освіти. Також важливо, аби місцевим громадам залишили право розпоряджатись своїми коштами. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У четвер на сесії ми ухвалили загальний бюджет міста на 2017 рік. Ми, до речі, стали першим великим містом, де вже затверджено бюджет. Маємо ріст надходжень порівняно з 2016 роком на 44%. Як завжди, левову частку, а саме понад 40%, ми скеровуємо на галузь освіти. Це наш пріоритет. В контексті бюджету хочу наголосити на одному аспекті. Після Революції Гідності в країні відбулась одна дуже позитивна річ – це бюджетна децентралізація. Українські міста отримали змогу залишати більше грошей, які збираються у вигляді податків на їх території. У Львові, зокрема, це дозволило вдвічі збільшити бюджет розвитку. Як наслідок, ремонтувати більше доріг, комунікацій, тротуарів, шкіл і так далі. І так в усіх інших містах країни.

Але в уряді комусь починає приходити думка, що це треба припиняти і назад забирати гроші в центральний бюджет. Нас чекає в грудні битва у парламенті за право місцевих громад самим розпоряджатись принаймні частиною коштів, які збираються на їх території. Хочу запевнити, що депутати “Самопомочі” у Верховній Раді займають абсолютно чітку позицію в цій справі – гроші повинні залишатись громадам», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ