Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАСА надіслала космічний корабель до астероїда Бенну

Космічний корабель Національної аерокосмічної адміністрації США (НАСА) Osiris-Rex 8 вересня розпочав семирічну місію, яка передбачає збирання зразків ґрунту на недослідженому астероїді. Як сподіваються науковці, це допоможе знайти відповіді про походження життя в Сонячній системі.

Близько восьми тисяч глядачів зібралися на мисі Канаверал, штат Флорида, щоб спостерігати запуск роботизованого космічного корабля.

Osiris-Rex витратить два роки, щоб досягти астероїда Бенну, який обертається навколо сонця на трохи ширшій орбіті, ніж Земля.

Космічний апарат завбільшки з автомобіль має здолати понад 4 мільярди миль (це майже 6,5 мільярда кілометрів), перш ніж повернеться на Землю в 2023 році.

За допомогою робота-маніпулятора Osiris-Rex копатиме зразки пилу та порід на поверхні астероїда і має привезти на Землю найбільший вантаж зразків від часу місії Apollo на Місяці.

Діаметр астероїда Бенну більший ніж висота хмарочоса Empire State Building у Нью-Йорку. Науковці вважають, що він був вкритий вуглецем 4,5 мільярда років тому, в час формування нашої сонячної системи. Це робить його своєрідною «капсулою часу» для наукового дослідження зародження життя.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ