Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NASA створили інтерактивну карту танення льодовиків

Вчені Національного космічного агентства США (NASA) створили інтерактивну карту, де видно, як змінюватиметься ландшафт населених пунктів у всьому світі в результаті подальшого підвищення рівня морів. Про це повідомляє Daily Mail.

Вчені заявляють, що танення криги змінює гравітаційне поле Землі і деформує поверхню планети.

На карті можна простежити, як зміниться ландшафт 293 найбільших міст світу. На думку дослідників, танення льоду вплине на ці міста по-різному, оскільки підвищення рівня моря не буде однорідним на різних континентах.

Але вченим вже точно відомо, що якщо почнеться танення в західній частині гренландського крижаного покриву, то це сильно змінить ландшафт Лондона (Великобританія). Танення криги у північно-східній частині льодовиків позначиться на Нью-Йорку (США), а танення льоду в південній півкулі частини льодовикового покриву Антарктики може сильно вплинути на Сідней (Австралія).

Згідно з дослідженням, за 12 останніх років рівень світового океану поповнився талою водою, що стало причиною підвищення рівня морів на 1,8 міліметра за рік.

Близько 43 відсотків води після танення льоду потрапляло в моря з Гренландії, 16 відсотків з Антарктиди і 30 відсотків від гірських льодовиків.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ