Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NASA завершило симуляцію місії на Марс

NASA завершило симуляцію місії на Марс, - НВ.

Шестеро добровольців провели рік в повній ізоляції на Гаваях, в рамках симуляції місії на Марс, що була організована NASA.

З 29-го серпня минулого року група проживала в закритому комплексі у формі купола, харчуючись порошковим сиром і консервами. Учасникам дослідження, яке спонсорувало NASA, дозволялося залишати житло виключно в скафандрах. Проте найбільше випробування полягало в тому, щоб підтримувати сприятливу робочу атмосферу в невеликому колективі в умовах повної відсутності приватності.

За словами керівника місії Кармель Джонстон, "це все одно, що мати сусідів, які завжди поруч, і від яких нікуди сховатися". Втім, організатори експерименту з Гавайського університету запевняють, що їх метою було дослідження людського фактора в довгострокових місіях.

У дослідженні брали участь астробіолог з Франції, фізик з Німеччини, а також пілот, архітектор, медик і ґрунтознавець з США.

"Можу поділитися особистим враженням, що місія на Марс в найближчому майбутньому є реалістичною, - розповів один з участників Сіпрієн Версо. – Я думаю, що технологічні і психологічні перешкоди можна подолати".

NASA планує відправити місію на Марс в 2030-х роках. У той же час глава компанії SpaceX Ілон Маск планує підкорити Червону планету ще раніше. Вже в 2018-му він збирається відправити на Марс апарат без екіпажу, а в 2020-х доставити туди людей.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ