Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Насалик - про вугілля ОРДЛО у Польщі: це не зовсім по-партнерськи

Польська влада повинна рішуче відреагувати на появу інформації у польських ЗМІ про постачання вугілля антрацитної групи з окупованого Донбасу до Польщі. Про це в середу під час зустрічі з польським бізнесом у Варшаві заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не зовсім по-партнерськи, і ми сподіваємося, що уряд Польщі відреагує на цю ситуацію", - заявив Насалик.

Він підкреслив, що на це мають відреагувати у Польщі громадськість та відповідні структури. Міністр зазначив, що інформацію про походження вугілля легко перевірити, визначивши хімічні показники конкретних партій вугілля.

Читайте також: Вугілля з ОРДЛО потрапляє до Польщі - ЗМІ

Насалик повідомив, що Україна не використовує вугілля антрацитної групи з ОРДЛО, імпортуючи вугілля із зовнішніх ринків, зокрема ПАР та інших країн.

За його словами, Росія намагається допомогти так званим республікам реалізовувати вугілля з ОРДЛО на ринках третіх країн. Водночас Україна, використовуючи власні можливості, намагається заблокувати постачання антрациту з ОРДЛО на ринки третіх країн. Міністр зауважив, що на цьому напрямі є певні успіхи. Зокрема, завдяки дипломатичним зусиллям української сторони вдалося припинити поставки антрациту з ОРДЛО до Туреччини.

Як інформувало агентство, газета Dziennik Gazeta Prawna в середу оприлюднила статтю, в якій зазначається, що антрацит з ОРДЛО напівлегально потрапляє до Польщі, а прибутки від цього отримує, зокрема, так званий лідер терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ