Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Насалик пояснив, через кого можуть затримати зарплату гірникам ДП «Львіввугілля»

Міністр вугільної промисловості й енергетики Ігор Насалик сьогодні, 29 травня, із робочим візитом перебував на Львівщині, зокрема відвідав шахту «Степову», де розповів про нову концепцію вугільної галузі та пояснив, через кого можуть затримати зарплату гірникам ДП «Львіввугілля», інформує кореспондент Гал-інфо.

Фото Марія Шевців, Гал-інфо.

"Було прийнято, що зарплата гірникам виплачується 10 та 25 числа кожного місяця. Відтак, якщо до 1-2 червня ПАТ "Центренерго" не виплатить своєї заборгованості за спожите вугілля, тоді мова може йти про заборгованість", - розповів Ігор Насалик.

За його словами, ПАТ "Центренерго" є основним споживачем енергетичного вугілля, який  не може затвердити вже протягом двох місяців свій фінансовий план, тому й виникає ризик про ймовірну затримку зарплати гірникам ДП "Львіввугілля".

Фото Марія Шевців, Гал-інфо.

"Вони далі хочуть реалізувати вугілля за ціною 1730 грн за тонну, коли вже як два місяці прийнято рішення про 2000 грн за тонну", - відзначив міністр.

 Як пояснив у коментарі Гал-інфо голова червоноградського осередку НПГУ Віталій Оніжук, станом на сьогодні заборгованості за травень поки немає, а зарплата гірникам за квітень виплечена у повному розмірі.

Фото Марія Шевців, Гал-інфо.

"ПАТ "Центренерго боргує ДП "Львіввугілля" 49,6 млн грн. Якщо товариство виплатить ці кошти на початку червня, тоді жодної заборгованості не буде", - додав Віталій Оніжук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ