Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» посів друге місце на виборах у громадах

За підсумками попереднього підрахунку голосів, «Наш край» посів друге місце на виборах в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), поступившись лише «Батьківщині» та обійшовши БПП й інші парламентські партії.

Депутатами стали 89 представників партії, які здобули перемогу у 15 об’єднаних територіальних громадах на виборах 11 грудня. Вони представлятимуть інтереси людей у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Харківській та Чернігівській областях.

Двоє представників політсили виграли вибори голів об’єднаних територіальних громад: Леонід Душа здобув перемогу на виборах голови Батуринського міського голови на Чернігівщині, а Анатолій Малахатка став головою Малотокмачанської сільської ради на Запоріжжі.

Загалом, представники партії здобули понад 10% мандатів в усіх ОТГ, де відбулися вибори 11 грудня, та понад 20% поміж партійних висуванців.

У Малотокмачанській (Запорізька обл.) , Олександрівській і Михайлівській (Миколаївська обл.) та Батуринській (Чернігівська обл.) ОТГ «Наш край» отримав 50 і більше відсотків мандатів.

Нагадаємо, що 11 грудня в 41 об’єднаній територіальній громаді відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів. 18 грудня відбудуться вибори ще у 143 ОТГ, а саме: 76 сільських, 46 селищних та 21 міських, розташованих у 22 регіонах України.

На місцевих виборах 2015 року загалом по країні партія «Наш край» увійшла до групи лідерів – 4 640 представників партії було обрано до місцевих рад різних рівнів. У липні 2016 р. у 114 Луганському окрузі було обрано до Верховної Ради висуванця «Нашого краю» Сергія Шахова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ