Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

«Наш край» пропонує звільнити від ЄСВ «сезонні» ФОПи під час простою

Підприємці спрощеної системи оподаткування, які ведуть сезонний бізнес, мають бути звільнені від сплати ЄСВ у місяці, в які вони не отримують доходів. Про це заявив народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов. Повідомила прес-служба партії.

За його словами, прийнятий парламентом закон, який зобов’язує фізичних осіб-підприємців сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі 22% від мінімальної зарплати навіть за відсутності прибутку, знищить бізнес значної частини діючих ФОПів.

«Урядовці лукавлять про те, що закриваються виключно «сплячі» ФОПи. Велика частка підприємців, які не декларують прибутки протягом кількох місяців на рік, насправді можуть надавати сезонні послуги: відпочинку, роботи на присадибних ділянках, послуги з озеленення, туризму, садівництва, тощо. «Наш край» пропонує звільнити від щомісячного збору ЄСВ ті категорії підприємців спрощеної системи, що не отримують прибутків у певні місяці, але мають вмотивовані підтвердження сезонності свого бізнесу», – зазначив Сергій Шахов.

За його словами, фінансове навантаження сьогодення змушує підприємців «сезонного бізнесу» припиняти реєстрацію, щоб згодом знову відкриватися.

«Внаслідок процесу закриття та відкриття одного й того самого ФОП протягом календарного року, жодного «наведення порядку», як прогнозує віце-прем’єр Розенко, не відбудеться. Навпаки, неконтрольований «броунівський рух» перереєстрації ФОПів призведе до суцільного хаосу, в тому числі і в податковій сфері», – зазначив народний депутат.

«Підприємець, який певний час не отримує прибутку, хоча би не є тягарем для державного бюджету і може приносити прибуток державі у перспективі», – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, 11 січня по завершенню засідання Кабінету Міністрів України віце-прем’єр міністр Павло Розенко назвав закриття ФОПів «наведенням порядку.

6 грудня 2016 року депутати ухвалили закон, який з 1 січня 2017 року зобов’язує ФОПів навіть за відсутності прибутку сплачувати ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ