Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Наш край” вимагає негайно осучаснити пенсії

“Наш край” вимагає негайно розпочати осучаснення пенсій, передбачене законом про пенсійне страхування. Про це заявив співголова партії “Наш край” Юрій Гранатуров. Про це повідомили в партії.

За його словами, перерахунок пенсій – це вимога закону, яку потрібно негайно виконати.

“Щорічне осучаснення пенсій – не подарунок від уряду, а вимога українського пенсійного законодавства. Згідно із законом, щороку повинен здійснюватись перерахунок раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати. Востаннє цієї норми закону було дотримано ще у 2012 році”, – зазначив Юрій Гранатуров.

Співголова партії “Наш край” наголосив, що невиконання пенсійного законодавства – практика останніх років.

“На жаль, осучаснення пенсій не було здійснено і у 2016 році. А це означає, що наші батьки, наші дідусі та бабусі недоотримали гроші, які б давали їм можливість краще їсти та лікуватись”, – повідомив Юрій Гранатуров.

Він зазначив, що до уряду та Пенсійного фонду спрямовано відповідне звернення з вимогою дотримуватись пенсійного законодавства та негайно розпочати перерахунок пенсій.

“Затягування процесу перерахунку пенсій повинно бути терміново припинено. «Наш край» вимагає оприлюднити звіт про строки, порядок та розмір перерахунку пенсій з урахуванням останніх змін у показниках середньої заробітної плати – у повній відповідності до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, – підсумував Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, частиною другою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що щорічний перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, на коефіцієнт, що відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ