Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

«Наш край» вимагає від Кабміну погасити мільярдні борги за субсидії до початку опалювального сезону

Уряд до початку опалювального сезону має погасити наявні борги перед постачальниками житлово-комунальних послуг за субсидії, насамперед, перед ОСББ, ЖБК та комунальними підприємствами.

Про це йдеться на сторінці у Фейсбук «Наш край», коментуючи відповідь Мінфіну на звернення партії, повідомила прес-служба партії "Наш край".

У партії вважають, що урядова програма субсидій – це мильна бульбашка, через яку страждають сумлінні платники за комунальні послуги. «До 15 жовтня влада має погасити наявні борги перед постачальниками житлово-комунальних послуг за субсидії, насамперед, перед ОСББ, ЖБК та комунальними підприємствами. Уряд, не розплатившись з боргами за минулий опалювальний сезон, сміливо входить в новий та обіцяє все нові і нові пільги, тим самим збільшуючи борги перед комунальниками», – наголосив «Наш край».

У партії зазначають, що влада має не жити міфічним розписом, згідно з яким буцімто все добре, а гасити борги. «До прикладу, станом на серпень місяць у Запоріжжі заборгованість з відшкодування субсидій комунальникам складала 300 млн. грн, а зараз, за даними експертів, – понад 500 млн. грн. У порівняно невеликому Борисполі, станом на 20 вересня, заборгованість з відшкодування субсидій складає 12,5 мільйонів гривень. Загалом по країні йдеться про мільярди гривень боргу», – йдеться у дописі «Нашого краю».

На початку серпня партія звернулася до прем’єр-міністра Гройсмана з вимогою погасити борги за субсидіями перед ОСББ та ЖБК. Зокрема, у Києві на той момент борг перед ними становив понад 10 млн. грн.

Як заявляв міністр соціальної політики, в Україні станом на вересень 5,3 мільйона домогосподарств призначені субсидії. За оцінками Мінсоцполітики, з початком опалювального сезону 2016-2017 років субсидії в Україні будуть отримувати близько 9 млн. сімей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ