Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» вимагає від уряду зберегти студентські стипендії

Партія вимагає від уряду офіційно заявити про те, що пропозиція Мінфіну про позбавлення студентів стипендій ним не підтримується. Про це заявив співголова «Нашого краю» Юрій Гранатуров. Відповідне звернення направлено до уряду.

Співголова партіїзазначив, що чиновники надають різні коментарі щодо ситуації, а тому уряд має оприлюднити офіційну позицію щодо скасування стипендій. 

«Згідно з оприлюдненою інформацією, Мінфін пропонує залишити стипендії тільки соціально незахищеним студентам, а також докторантам та аспірантам. Сьогодні міністр фінансів заявив, що академічні стипендії збережуть, тільки збільшать бал для їх отримання. Ці слова не відповідають документам, які Мінфін направив до Міносвіти, тому ми вимагаємо офіційної відповіді від уряду», – наголосив Юрій Гранатуров.
 
За його словами, намагання міністерства фінансів зекономити кошти за рахунок студентів –не перший експеримент над системою вищої освіти, здійснений цього року.

«Спочатку міністерство освіти змінювало кількість бюджетних місць вже після того, як абітурієнти визначились із майбутніми вузами та склали ЗНО. Потім перерозподіляли держзамовлення вже під час подачі документів. Тепер урядовці придумали черговий хід – забрати у студентів стипендії, що є неприпустимо», – коментує Юрій Гранатуров.

На думку співголови партії «Наш край», замість пошуку легких шляхів поповнення бюджету, урядовцям краще докласти більше зусиль у боротьбі з корупцією.

«Боротьба з корупціє зекономить державі стільки грошей, що й на пенсії, й на стипендії, та й на суттєве зниження тарифів вистачить», – підсумував Юрій Гранатуров.

Як відомо, днями Мінфін надіслав головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивний лист про підготовку запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік та проекту прогнозу державного бюджету на 2018–2019 рр. У цьому листі йдеться, щона наступний бюджетний рік видатки на стипендію передбачені тільки для учнів та студентів із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», а також аспірантам та докторантам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ