Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Наш край” йде на вибори в усіх об’єднаних громадах, – рішення з’їзду

Партія «Наш край» братиме участь у перших виборах в об’єднаних територіальних громадах, призначених ЦВК на 29 жовтня 2017 року в усіх областях України. Таке рішення прийнято на XII з’їзді партії, який відбувся у Донецькій області, повідомила прес-служба партії.

Співголова партії Олександр Мазурчак наголосив, що «Наш край» має сильний кадровий потенціал і шляхи вирішення завдань, які виникають перед створюваними об’єднаними територіальними громадами.

«З’їзд партії прийняв рішення взяти участь у виборах у всіх областях України. Ми – партія громад, партія мерів. Наш край – єдина партія в Україні, яка системно відстоює інтереси громад як на місцевому, так і національному рівнях», – повідомив Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що досвід вже створених в Україні об’єднаних територіальних громад свідчить: зі створенням ОТГ місцеве самоврядування стає по-справжньому ефективним, отримує бюджет та важелі управління.

«Збільшення фінансування відкриває нові можливості для жителів різних регіонів, сприяє появі нових робочих місць у містах та відродженню українського села. Участь у попередніх виборах до місцевих рад дала можливість залучити до роботи понад 4,5 тис. депутатів різного рівня від «Нашого краю». Партія представлена в понад 150 міських, селищних, сільських рад та районних радах», – резюмував співголова партії.

Як відомо, на 29 жовтня ЦВК призначила вибори в 202 об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, вони відбудуться у Вінницькій області – в 9 ОТГ, Волинській – 19, Дніпропетровській – 19, Донецькій – 2, Житомирській – 13, Закарпатській – 1, Запорізькій – 10, Івано-Франківській – 8, Київській – 4, Кіровоградській – 6 , Луганській – 4, Львівській – 8, Миколаївській – 1, Одеській – 11 Полтавській – 12, Рівненській – 5, Сумській – 9, Тернопільській – 4, Харківській – 7, Херсонській – 10, Хмельницькій – 7, Черкаській – 15, Чернівецькій – 4, Чернігівській – в 14 об’єднаних територіальних громадах.

Виборчий процес стартував 9 вересня 2017 р.

За даними Комітету виборців України, на останніх виборах до рад в міських об’єднаних громадах, які відбулися 30 квітня, переміг “Наш край”: 42 представники партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці – “Опозиційний блок” (37 депутатів, 15,3%), на третьому – БПП “Солідарність” (25, 10,3% – вище місце через представленість в більшій кількості рад), на четвертому – “Відродження” ( 25, 10,3%), на п’ятому – “Радикальна партія” (23, 9,5%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ